Deuren

Taatsdeur op maat

Bent u op zoek naar een hoogwaardige en robuuste deur die past in elk interieur? Dan zijn onze taatsdeuren op maat ideaal. Een taatsdeur, ook wel pivotdeur genoemd, is zowel praktisch als stijlvol en daarmee een geweldige toevoeging aan uw interieur. Uniek aan deze deur is dat deze naar beide kanten kan worden geopend, wat veel gemak biedt.

Waarom kiezen voor Indoor Steel
Hoogwaardig materiaal
Eersteklas afwerking
Maatwerk staal
Van ontwerp tot realisatie
Offerte aanvragen →

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is te herkennen aan de scharnieren aan zowel de boven- als onderkant, waardoor er één scharnierpunt in het plafond en één in de vloer is. Door deze scharnierpunten is het mogelijk om de deur naar beide kanten te openen.

Offerte aanvragen →

Voordelen van taatsdeuren

Kiest u voor een stalen taatsdeur in huis, dan profiteert u van diverse voordelen. Ten eerste is het scharniersysteem van dit type deur geschikt om zware deuren mee te scharnieren. Ondanks dat stalen deuren zwaar zijn, is het gebruik ervan verrassend eenvoudig. De deuren zijn licht in gebruik, waardoor u nauwelijks kracht nodig heeft om ze te openen of sluiten. Dat maakt het ook voor kinderen makkelijk om de deuren open en dicht te doen.

Taatsdeuren op maat bieden ook als voordeel dat ze naar twee kanten open kunnen, iets wat bij standaard scharnierdeuren doorgaans niet mogelijk is. Daarnaast zijn taatsdeuren in veel gevallen voordeliger dan scharnierdeuren.

Het is belangrijk om te overwegen of het wenselijk is dat een stalen deur in een kozijn moet vallen. Wanneer zo’n zware deur dichtvalt, kan dat een grote klap veroorzaken. U wilt uiteraard te allen tijde voorkomen dat er een (kinder)hand tussen zo’n zware deur komt. Om deze redenen raden wij aan om bij een stalen deur voor een taatsdeur te kiezen.

Een stalen taatsdeur op maat biedt niet alleen functionaliteit, maar heeft ook de kracht om een twist aan uw interieur te geven. Een taatsdeur draait of scharniert rond op een punt op de vloer en op een punt aan het plafond. Doordat de deur geen ondersteuning krijgt van gewone scharnieren, kan deze naar beide kanten geopend worden. Maar dat is niet het enige voordeel, want hierdoor kan de deur ook zeer hoog of breed zijn. Dit is ideaal als u bijvoorbeeld een hoog plafond wilt realiseren.

Stalen deur

Kiest u voor een stalen deur? Dan kiest u voor een luxe uitstraling en duurzaamheid. Onze stalen deuren zijn haast onverwoestbaar. Ze zijn uitstekend bestand tegen slijtage, krassen en deuken. Door het gebruik van glas behoudt u transparantie in huis en geniet u van een aangename lichtinval.

Kiest u voor een gewone deur of een taatsdeur?

Bij INDOOR Steel heeft u de keuze uit taatsdeuren op maat of stalen scharnierdeuren. Beide type deuren brengen verschillende voordelen met zich mee. Een reguliere stalen scharnierdeur kan helemaal worden afgesloten, wat gunstig is voor de isolatie en geluiddemping. In tegenstelling tot een scharnierdeur die volledig sluit, houdt u bij een taatsdeur altijd een kleine kier.

Een normale stalen deur kan helemaal open, terwijl een taatsdeur altijd op 90 graden blijft staan. Een scharnierdeur kan op slot, een taatsdeur vaak niet. Bij een taatsdeur is het risico op vingers tussen de deur weer een stuk kleiner dan bij scharnierdeuren.

Nu u de verschillen tussen deze type deuren kent, kunt u bepalen wat het beste bij uw behoeften past. Van een taatsdeur maken tot een enkele stalen deur op maat creëren, wij kunnen het.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Bent u enthousiast en wilt u meer weten over de prijzen van een taatsdeur? Vraag dan vandaag nog een offerte op maat aan. Heeft u nog vragen over uw specifieke situatie of een type deur? Neem dan vooral contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Offerte aanvragen →